ΠΟΙΗΣΗ ΝΤΕΓΚΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ.

ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚ ...ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΙΝΣΗ ....http://argiris1973.blogspot.com/ .!!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΙΤΑ ΜΑΣ ..ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ...!!ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ,ΚΑΒΑΦΗ,ΚΑΒΑΔΙΑ,ΕΛΥΤΗ ,ΒΑΡΝΑΛΗ,ΒΡΕΤΤΑΚΟ ,ΣΕΦΕΡΗ,ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ......ΚΑΙ ΑΛΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!!! ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΝΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΗΨΩΣΗ ΔΙΧΩΣ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΙΘΟΥΜΕ ΣΕ ΥΨΗ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ¨ΤΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ΄'' ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΙΤΑ ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ...ΑΣ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΠΙΑ.. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΩΣΤΕ Η ΗΧΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.......!!!!ΛΑΡΙΣΑ 15 06 10 http://ntegkoydhsargyrhs.blogspot.com/ ελατε και σε αυτη τη διευθινση ενα μπλοκ δικο μας, με κειμενα αρθρα και αποψεις... ΔΕΙΤΕ ΤΟ !

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ...

Στα χρόνια εκείνα της τουρκοκρατίας κλεψανε απο την Ακρόπολη ,τα μάρμαρα του Παρθενώνα Τοτε που βασιλιάδες οι ξενες δυνάμεις στεψανε μετα την επανάσταση ,και του εθνους τον αγώνα..

Ο λορδος Έλγιν εκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα ,κρυφα τα φυγάδευσε μια δόλια αρχαιοκαπηλία, ο Μακρυγιάννης δάκρυζε τα ματωμένα εκείνα χρόνια οι ξενοι πολίτικοι ,ρητορεβαν για μια ισχυρή φίλια !!!

Στο Λούβρο τα εκθεσανε ,μα θαρω ειναι θλιμμένα ,μακρια απο του Μεσολογγίου την εξοδο την ηρωική ,μακριά απο τον χορό των Σουλιωτισων δείχνουν προδομένα
,μακρια και απο την όψη του Γερο Μόρια τη μυθική..!

Εκεί η πέτρινη καρδια τους , ακόμη χτυπά Ελληνικά στου Μακρυγιάννη το ρυθμό ,και στου Κανάρη τα μπουρλοτα στου Παπαφλέσσα τον πολεμο τον ιερό, που εχθρους νικα στου ραγιά τον καημό για λευτεριά ,που ζήτα σαν και πρώτα..!!!

Η ματια τους σαν να ηταν θαρρώ , πέτρινα δακρυσμενη στις Μικρασιας τη σφαγή ,που οι ξένοι δυνάστες κοίταζαν ειναι η φλογα του ξεριζωμού ,της προσφυγιάς ακομη αναμμένη,λόγοι πολίτικων επαναπατρισμού, ψεύτικοι σαν των γλυπτών το γυρισμό ταζαν..!!

Στα σκοτινα χρονια του εμφιλιου οι ξενοι προστατες με λιρα και βασιλια ,την χωρα αγορασαν τοτε που εβασανιζαν διμιοι αποστατες ,τοσοι φονοι σε τοσο μικρο τοπο ,που χωρεσαν??..

Μα ειναι των γλυπτων τα μαρμαρα ,τις σαρκος σου κοματια δερμα ,αιμα ,Ελληνα μακρια ξενιτεμενα ,της Μελινας σας κοιτουν με δυναμη τα ματια ,να ερθουν παλι στον τοπο τους τα γλυπτα προσταζουν θυμωμενα....!!!!
15 07 10ΣΧΟΛΙΟ 'ειναι ενα μεγαλο πολιτιστικο εγκλημα εδω και πολλα χρονια που συνεχιζεται ...Μονο πια τα ματια της Μελινας μας θυμιζουν που και που ! αυτο το χαμενο οραμα για επιστροφη των γλυπτων στην χωρα τους.Οι αγωνες που εδωσε γι αυτο το σκοπο με την αυθεντικη Ελληνικη ψυχη της ας γινουν οδηγος μας .Ας παψουμε πια να ξεπουλαμε καθε στιγμη την πολιτιστικη κληρονομια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: