ΠΟΙΗΣΗ ΝΤΕΓΚΟΥΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ.

ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΣ ΜΠΛΟΚ ...ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΙΝΣΗ ....http://argiris1973.blogspot.com/ .!!! ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΙΤΑ ΜΑΣ ..ΜΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ...!!ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ,ΚΑΒΑΦΗ,ΚΑΒΑΔΙΑ,ΕΛΥΤΗ ,ΒΑΡΝΑΛΗ,ΒΡΕΤΤΑΚΟ ,ΣΕΦΕΡΗ,ΛΑΠΑΘΙΩΤΗ......ΚΑΙ ΑΛΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!!! ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΟΥ ΦΩΝΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΗΨΩΣΗ ΔΙΧΩΣ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΙΘΟΥΜΕ ΣΕ ΥΨΗ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ¨ΤΟ ΝΕΦΕΛΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ΄'' ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΙΤΑ ΑΣ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ...ΑΣ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΠΙΑ.. ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΩΣΤΕ Η ΗΧΩ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΔΑΚΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.......!!!!ΛΑΡΙΣΑ 15 06 10 http://ntegkoydhsargyrhs.blogspot.com/ ελατε και σε αυτη τη διευθινση ενα μπλοκ δικο μας, με κειμενα αρθρα και αποψεις... ΔΕΙΤΕ ΤΟ !

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

Στα ξαρτια του καραβιού ,σαν ακροβατώ, και  στο χάος των ιστών 
τη Ζωή μου λένε πως δεν υπολογίζω , μη χαθεί
ανήκω λένε στη  μαύρη φάρα,των ανέραστων 
στην καρδία τους ο έρωτας, πότε τους δεν  ανθεί..!!

Με το καμάκι σαν τρυπώ ,της φάλαινες ,τα θαλάσσια αυτά κήτη
άφοβος απο του δοντιού τους το χνότο,λένε πως είμαι άσπλαχνος
λεν πως τη  θάλασσα εχω γυναίκα ,στη στεριά δεν είχα πότες μου σπίτι,  πως στο κατόπι μου ,υψώνετε ενας μαύρος καπνός...!!

Τους ναυτικούς χάρτες στις θύελλες,οταν σαν μάγος τους διαβάζω
των λαβύρινθο σαν περνάμε των υφάλων ,λεν πως ήμουν πειρατής,ψιθυρίζουν με τους θανάτους ,παράξενα πως διασκεδάζω ,πως στα πλοία δίνω κατάρες <και συ να βυθιστεις.>

Σαν κολυμπώ γοργά στου καραβιού τη Ρότα,πλάι σε καρχαρίες
ερωμένες λένε της νυχτιές, πως εχω πρασινοματες γοργόνες
στη ζήση μου πόσους να σκότωσα ,?στοιχηματίζουν γεμάτοι απορίες, σίγουρα θα ήταν πόλοι, ίσως και λεγεώνες....!!!!

Απο φτηνό ρακί σαν μεθώ ,την τιμονιερα σπάω,και σκίζω τα πανιά, της άγκυρες  λευτερώνω ,και  αλλάζω την πορεία 
υστέρα με ξεβραζουν ,σε βρομερά λιμάνια, 
σε υπόγεια καπηλειά ,σε πορνες ,λένε πως ψαχνω καποια κυρια..!!!

Τα σεντονια σαν τσαλακωνονται ,στα κοκκινα φαναρια
πορνες που εκειλιστικα εκει,λενε για τα  τατουαζ μου τα φρικτα
το κορμι μου ολακερο θαλασσες,πανω του πλοια με τρυπια αμπαρια, πως  στο  σεντουκι μου εχω λεν ,απο  ανθρωπινα  μελη φυλαχτα...!!!

Για μενα λενε πολλα, φημες, εικασιες, και  αφορισμους 
μα δε θα  μαθουν ποτε ,για τον κρυφο μου πονο, που  με πλυμιριζει, τους θεους ρωτισα  για την μοιρα μου ,και πηρα διφορουμενους χρησμους  ,γιατι ειναι  η μοιρα μου  βαρια ? και ο  πονος ως  ποτε  θα  με  βασανιζει....???
06/03/11

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΕΙΡΑ ΛΗΞΕΩΝ.

Μια ατέλειωτη σειρά λήξεων οι ζωές μας ,λήξη των μαθητικών μας χρόνων ,λήξη της στρατιωτικής μας θητείας ,λήξη των αισθηματικών μας δεσμών .
Ολα λήγουν σκληρά και ανελέητα ,κάτω απο την καταρρακτώδη ροή του χρόνου ,λήγουν οι αναστολές μας η τρυφερότητα μας ,οι έρωτες μας .
Λήγουν ακόμη και τα έγραφα με τα ληξιαρχεια θανάτων ,τοσο άσκοπα όλα ετσι και που οι νεκροί χάνουν το όνομα τους ,πάνω στα κρύα μάρμαρα των μνημείων .....!!!
Μια απέραντη σειρά λήξεων οι ζωές μας ,λήξη της αγαπης ,του πάθους, λήξη του κύματος πανω στην αμμουδιά .Η ομορφιά του  σώματος που λήγει ωρα την ωρα ,και μόνο οι αναμνήσεις φέγγουν πισω μας ,σα  μακρισμενοι ήλιοι .
Λήγει στάλα,στάλα και ο χρόνος που μας απομένει μα δε το  γνωρίζουμε ,λήξη της ζωής μας μα εμεις προσποιούμαστε ως πάντα  βουτηγμένοι στην καθημερινή  ανοησία...!!!
Ώσπου άξαφνα σαν φθαρμένο σχοινί ,κόβετε η  ζωή μας...!!!!
10/02/11